...

Aartsengel Raziël

Raziël: de engel van het zien en het begrijpen

De engel Raziël is een engel die op dit moment veel voor ons aan het doen is. Dit is namelijk de engel die ons helpt te zien en te begrijpen. Hij helpt ons met de groei van ons bewustzijn.

Deze engel, begeleid je bij een spirituele transformatie

Dit is dan ook een hele fijn engel om aan te roepen als je in een spirituele transformatie zit of juist als je vastloopt omdat je het allemaal niet meer begrijpt.
Raziël schept orde. Hij helpt je jezelf te begrijpen en je gevoelens en gedachtes te plaatsen. Hij maakt dingen logisch, zodat je ermee verder kunt.

Daarnaast helpt deze engel ook met het ontwikkelen van de gave helderzienheid. Je mag de spirituele wereld zien en gaan begrijpen. Je mag het grotere geheel zien, juist zodat je nog meer kunt plaatsen.

Raziël kan als een wijze mentor aanvoelen, die je met alle liefde begeleidt. Het maakt niet uit waar je staat of wat je wel een niet begrijpt. Deze engel maakt je rustig steeds bewuster. Alles gaat op jouw tempo met een fijne energie en heel veel inzichten. Stapje voor stapje gaat hij met je aan de slag.

Een boodschap van Raziël

Als je kijkt vanuit je hart, weet, zie en voel je alles. Laat alle oordelen los over jezelf en over anderen, maar voel en zie alles wat er is. Je kunt het als je stopt met twijfelen en invullen. Laat mij je erbij helpen, want ik ben er altijd voor je.

Zet je angst aan de kant. Je zult inderdaad dingen tegenkomen die niet leuk zijn, maar ook die dingen bevatten heel veel schoonheid. Ook dat mag je gaan zien. Open je ogen en open je hart. Laat alles er zijn.

Symbool: regenboog

Meditatie om aartsengel Raziël om hulp te vragen

 1. Steek voor je met de meditatie begint een kaarsje met wierrook aan of een olie uit een olie verdamper;
 2. Ga rustig en ontspannen zitten, zorg dat je een deken bij je hebt, zodat als je het koud krijgt, de deken meteen kan gebruiken, een warme kruik kan ook heel erg fijn zijn.
 3. Begin met het zuiveren van je ruimte. Maak je Chakra en Aura schoon met de rook van witte salie. De gedroogde blaadjes brand je in een abalone schelp. De rook waai je, eventueel met een veer, om je heen. Zet ramen en deuren open voor frisse lucht.
 4. De engelenessence Zadkiël kan je ook helpen de ruimte te zuiveren.
 5. Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden, voor je contact maakt met het zonnekanaal ter hoogte van het zesde chakra, ook wel het derde oog genoemd.
 6. Stel je hierbij voor dat wortels van je voeten diep de aarde ingaan.
  Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming.
 7. Verbind je met de engelen zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen. Stel je daarbij voor dat er via je kruinchakra licht binnenkomt dat zich in je hart nestelt om het van daaruit naar de andere engelen sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om de aarde vormen.
 8. Stel je nu open voor dit moment. Voel hoe de kracht van het zonnelicht op je inwerkt. Dit is de energie van het loslaten wat niet langer nodig is. Je kunt deze zaken als je wilt meegeven aan aartsengel Zadkiël.
 9. Laat dan ook de kracht van de het licht op je inwerken. Deze herinnert je eraan dat jij verbonden bent met de engelen die je helpen. Het uiterlijke licht helpt je jouw innerlijke licht omarmen. Schijn dit licht in gedachten op alle zaken die jij wilt laten ontwikkelen, voor verdere ontplooiing.
  Als er in jou nog twijfels zijn over welke kant jij op wilt gaan en wat die ontwikkeling voor jou persoonlijk kan betekenen, kun je aartsengel Jeremiël uitnodigingen je hierin inzicht te brengen.
 10. Wil je je richten op heling, nodig dan Aartsengel Rafaël uit.
  Wil je spiritueel ontwikkelen en meer inzichten opdoen op dit gebied, dan kun je je openstellen voor de energie van aartsengel Raziël.
  Is het juist tijd te werken aan de relatie met jezelf of een ander, nodig dan aartsengel Raguël uit.

  Ervaar de energie van deze engel en vraag waar nodig om advies.
  Bedank dan de engel en neem afscheid van hem.
  Breng nu je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars(en) uit en daarmee laat je de meditatie los.

Stel je zelf telkens weer de vraag, wat heb ik nodig
 
Afbouwen van de meditatie

Je kunt de tijd dat je mediteert langzaam opbouwen. Van 5 minuten per dag naar 10 en uiteindelijk een half uur of misschien zelfs een uur. Bouw dit langzaam op en kijk wat voor jou prettig is. 

Succes lieve engel

Bijpassende edelsteen: Sodaliet

De sodaliet geeft je inzicht in jezelf en helpt je trouw zijn aan jezelf. Het bevordert zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen. Het helpt beperkende denk- en gedragspatronen doorbreken zoals zelfverdediging mechanismen, schuldgevoelens, angsten en fobieën. Het bevordert vrijheidsdrang, idealisme, waarheid en het uiten van je mening en gevoelens. Sodaliet versterkt logica, rationeel denken en objectiviteit en verenigt dit met de intuïtie. De steen beschermt tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers en mobiele telefoons en stimuleert een diepe, inzichtgevende meditatie. Sodaliet kan ook goed in een groep gebruikt worden om harmonie, vertrouwen en solidariteit te versterken.

Deze prachtige geluks-boompjes zijn een aanwinst voor elke woon, werk of slaapkamer. De energie van de edelstenen, gecombineerd met krachtige symbolen, kunnen alles in hun omgeving beïnvloeden met positieve en liefdevolle energie. ♣ Meer informatie

Edelstenen boompjes

Herinneringen na een afscheid, kunnen troostend zijn, zoals iemands foto of een aandenken. Door deze herinneringen aandacht te geven, kun je de gedachten, het gemis en gevoelens mogelijk een plekje geven. ♥ Troostwinkel

Herinneringen na afscheid

Mijn allerliefste dierenvriend was jij. We speelden altijd samen in het gras. Dan haalde ik wat lekkers uit mijn tas. Jij was mijn allerliefste dier en gaf mij een doel, ik ben zo verdrietig dat ik jouw knuffels niet meer voel. Een huisdier is een deel van het het gezin en het gemis is heel erg, als je huisdier er niet meer is. ♥ Dierenvriendwinkel 

Ik mis jou, mijn dierenvriend
Delen